måndag 19 januari 2009

Rysare i retur?

I kväll är det dags för match nummer tre för handbollslandslaget. Spanien står för motståndet och det är första matchen i turneringen som ett världslag står för motståndet. Matchen igår mot Sydkorea blev förvisso tuff, men det var bara en försmak av vad som väntar i kväll. När EM spelades i Norge för ett drygt år sedan bjöds det på stor dramatik när lagen gjorde upp i mellanrundan. Vem kan glömma Jonas Källmans mål i sista sekunden? Det var oavgjort i slutet av matchen. Spanien var i anfall och hade tagit ut målvakten i jakten på seger. Spanien hade frikast och satsade allt på att få det avgörande målet. I det svenska målet stod Tomas Svensson. Han räddade skottet, drog i väg en passning mot Spaniens mål. Jonas Källman hade sprungit sig fri och satte bollen i öppet mål. Sekunden senare ljöd slutsignalen och Sverige stod som vinnare.

Det återstår att se om kvällens match blir lika spännande. Det nya landslaget under ledning av Staffan Olsson och Ola Lindgren har visat upp en stor moral. Större än vad landslaget visat upp på många år. Alla unga, orutinerade spelare tar för sig och visar att Sverige är tillbaka i världstoppen för att stanna. Målvakterna var ett frågetecken inför mästerskapet. Alla var debutanter. Men ingen har gjort bort sig. I går var Anderas Palicka strålande i målet och stod för flera kvalificerade räddningar. I kväll är nog Per Sandström tillbaka i målet. Det är han som räknas som etta. Dalibor Doder är också tillbaka. Han säger dock att han är försvagad av sin magsjuka, men att han ska kunna spela ungefär 20 minuter. Resten av tiden är det upp till Jonas Larholm att leda Sveriges anfallsspel. Ålborgspelaren tog för sig igår och var en av de bättre svenska spelarna. Hoppas han fortsätter på samma spår i kväll så kan det bli en rolig kväll ur svensk synvinkel.

Jonathan Stenbäcken går in i truppen istället för Lukas Karlsson. Sävehofs vänsternia sa till expressen i dag: "Jag är en klasslisk storskytt". Det låter hur bra som helst.

***

Idrottsgalan i kväll. Känns lite halvhet. Inga av de största stjärnorna är där. Ettan kommer trots det vara inställd på ettan för att se vem som får de olika priserna. Zlatan är favorit av många att ta hem Jerringpriset igen. Jag tror dock att paralympierna Jonas Jacobsson och Anders Olssons prestationer i Paralympics kan gå hem i de svenska hemmen. Jag hoppas på en skräll i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar